Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 29 вересня 2023 р.

Участь в місячнику «Увага! Діти на дорозі!» під гаслом «Щоб не трапилось біди, правил дорожнього руху дотримуйсь завжди»


    В рамках тижня безпеки дорожнього руху ми взяли участь в інтесиві
«Твій друг – дорожній рух!» онлайн-проєкт «Розумний вулик» з використанням інструментарію освітньої платформи «Всеосвіта». Головною метою якого було     дати дітям зрозуміти проте, що дорога – це не місце для гри і бігу, тому що по ній їздять машини, від яких потрібно триматися подалі на безпечній відстані. Обережність на дорозі – це збереженні життя!



             Вихованці мого класу брали активну участь в місячнику «Увага! Діти на дорозі!» під гаслом «Щоб не трапилось біди, правил дорожнього руху дотримуйсь завжди», адже сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент безпечного життя.

Година розв’язування проблемних  ситуацій

«Я і вулиця» 

1. На вулиці, як i вдома, потрiбно дотримуватися чистоти.

2. Виходь на вулицю чистим, акуратним.

З. Будь обережним.

4. Поважай на вулиці інших.

О. Дрохова «Випадок на вулиці»

Петрик вийшов на вулицю i дiстав із рюкзака банан. Мама веліла з’їсти його в школі на перерві. Хлопчик швидко з’їв, а шкурку кинув на тротуар. Позаду поспішала до школи зграйка дітей. Раптом один із хлопчиків, різко змахнувши руками, впав на тротуар. Товариші хотіли йому допомогти підвестися, а хлопчик скривився від болю. Перехожий підняв хлопчика, поклав на лавку i викликав «швидку допомогу». Виявилося, бідолаха впав i зламав руку. А причиною нещастя стала бананова шкурка. Саме на ній i посковзнувся малий школяр.

 Що спричинило нещастя?

– Хто винен у тому, що сталося?

 Як варто було вчинити Петрикові, щоб попередити таку біду?

– Петрик кинув шкурку просто на тротуар, не подумавши про перехожих, а жертвою його неохайності став ні в чому невинний школяр.

Є категорія людей, які вважають, що смітити не можна тільки в кімнатах, а вулиця – вона ж нічия  сміти скільки хочеш. І тому, людина, в якої відсутня культура поведінки, без вагання кидає під ноги зім’яту обгортку від морозива, цукерки, чи випльовує соняшникове насіння. Місто чи село, де ми живемо, – це наш великий дім. І кожен із нас   господар у цьому домі. Навіщо ж його забруднювати?

• Вулиця  не смітник. Не сміти на вулиці сам i не дозволяй це робити іншим.

• Не будь брудною плямою на чистій вулиці.

• Дотримуйся правил пішоходів.

• Пам’ятай, проїжджа частина дороги  це не місце для ігор.

 

Складіть розповідь про себе, вашу поведінку на вулиці.

ТВОРЧИХ УСПІХІВ!

Підготувала вихователь 6-го класу – Михальчук Н. Г.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Національний тиждень читання поезії «Ріки незмінно течуть додому» Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть са...